במאמר זה נרכז את הנחיות הבטיחות המרכזיות להצלת חיים בעת התרעת צבע אדום, ההנחיות נלקחו מהגורם הרשמי למתן הנחיות אלו פיקוד העורף.
אנחנו עוברים ימים קשים, כדי שנשמור תחילה על גופנו יש למלא את ההנחיות באופן המיטבי וגם לא לשכוח לדאוג לצד הנפשי.
לא מעט מהפציעות נגמרות בדרך למרחב המוגן, לכן ממליצים לתכנן את דרך ההגעה ולוודא שאין עצמים מסוכנים בדרך, לבדוק כמה זמן לוקח לכם להגיע למרחב המוגן מנקודות מסויימות בבית או בעבודה ולבסוף להשתדל לגשת למרחב כמה שאפשר ברוגע ולא בריצה, כמובן בהתאם לזמן שניתן.
להלן דגשים בהתאם לאזור בוא אתם שוהים:
שוהים במבנה
יש להיכנס לממ"ד (מרחב מוגן דירתי), ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי), מקלט, חדר מדרגות פנימי, או חדר פנימי מוגן. יש לסגור את הדלת ואת החלונות.
בממ"ד, ממ"ק וממ"מ יש לסגור ולנעול את הדלת על ידי סיבוב הידית בזווית של 90 מעלות ולוודא את סגירת חלון הפלדה וחלון האלומיניום.
מה אסור לעשות לממ"ד? התקנות אוסרות לעשות שימוש בממ"ד כמטבח, חדר אמבטיה או חדר שירותים. בנוסף חל איסור לבצע שינוי במבנה שלו, כולל פירוק חלון, הסרת דלת, או התקנת חרסינה על הקירות. כל פירוק במעטפת המבנה או בחלקים שלו מסכן את החיים שלכם ולכן אם שינתם משהו, מומלץ להחזיר את המצב לקדמותו.
מומלץ שלא להשתמש בממ"ד לצורכי אחסון ולא לכסות את פתחי האורוור.
שוהים בחוץ
בשטח בנוי - יש להיכנס למבנה קרוב.
בשטח פתוח - יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
נוסעים ברכב
יש לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותנו - יש לצאת ולהתרחק מהרכב, מעבר לשולי הדרך או לגדר ההפרדה אם קיימת בכדי למנוע פגיעה של רכב נוסף שעוצר בצד הדרך, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
*רק אם לא ניתן לצאת מהרכב, יש לעצור בצד הדרך, לרדת מתחת לקו החלונות ולהמתין 10 דקות.
קישור לאתר פיקוד העורף
Comments